събота, 5 септември 2020 г.

Culebra

     Точният произход и аргументи за направата на пурата Culebra /в превод "змия"/ остават неясни, но има една история, която е популярна в света на пурите и обяснява защо може да е възникнала необичайната форма. Твърди се, че този тип пури първоначално е бил предназначен за работниците във фабрики за пури - торседори. В опит да попречи на работниците да изнасят пури и да ги продават или пушат, всеки работник получавал ежедневна дажба от три пури, усукани и вплетени в пакет. Тъй като по това време никой не би искал да купи такава усукана пура, това трябвало да помогне да се предотврати черния пазар за тях.

Според друга история, за първи път Culebra са формирани във Филипините в средата на 19 -ти  век. Идеята зад тяхната форма се основава на мисленето, че сплитането на няколко по-тънки пури ще помогне за по-бързото им зреене.

В днешно време Culebras остават нещо загадъчно и са склонни да се произвеждат само като част от ограничено издание или малък тираж, който не остава твърде дълго в колекцията на всяка марка. Всяка от трите пури се пуши отделно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар